Dolar 34,2924
Euro 37,2191
Altın 2.989,04
BİST 8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

İSTANBUL YENİKAPI’DA 4 GÜN DEVAM EDEN MALATYA TANITIM GÜNLERİ MUHTEŞEM BİR FİNALLE SONA ERDİ

İSTANBUL YENİKAPI’DA 4 GÜN DEVAM EDEN  MALATYA TANITIM GÜNLERİ MUHTEŞEM BİR FİNALLE SONA ERDİ
8 Ekim 2024 10:56
105

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği ve Malatya Konfederasyonu tarafından organize edilen. 03-06 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve 4 gün süren Malatya tanıtım günleri coşkuyla kutlandı.

MALATYALILARA YAKIŞAN DÖRT DÖRTLÜK BİR MALATYA TANITIMI YAPILDI

İstanbul’da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günlerinde en çok ilgiyi Pütürge dernekler federasyonunu standı gördü. Bu yıl 4.sü düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri 3 Ekim Perşembe günü İstanbul Yenikapı’da törenle açıldı. Malatya’nın tarihi ve turistik yerleri ile yöreye özgü ürünleri, yemek kültürü tanıtıldığı etkinliğe zengin mutfak kültürü ve yöresel yemeklerinin de tanıtımı yapıldı ve etkinlik dün gece sona erdi.

MALATYALILAR PAZAR GÜNÜ YENİKAPI’YA AKIN ETTİ

İstanbul ve çevre illerdeki Malatyalılar Yenikapı’ya gelerek Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle 4 gün boyunca alanda ve Malatyalıların coşkusuna ortak oldular. 4 gün boyunca Malatyalı Sanatçıların sahne aldığı şarkılar ve türkülerin söylendiği Malatya Tanıtım Günleri İstanbul’a damgasını vurdu. Özelikle cumartesi Pazar günü hafta sonu olduğu için Yenikapı etkinlik alanı Malatyalıların akınına uğradı. Malatya Tanıtım Günleri Etkinliği 4 gün boyunca Başarılı gazeteci Necdet Akboğa’nın sunumuyla Malatya Vuslat Tv’de canlı olarak yayınlandı…

MALATYA VALİSİ VE MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ETKİNLİĞE KATILMADI

Malatya Tanıtım Günlerinin 1 ve 2. gününde Devlet bürokrasisinden sadece İstanbul vali yardımcısı Mustafa Kaya katılırken, Siyasi partilerde ise Eski Ticaret Bakanı Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Eski Milletvekili Arzu Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçe ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba katıldı.

AK PARTİLİLERİN KATILMAMASI GÖZDEN KAÇMADI

7. Malatya Tanıtım Günlerinde pek varlık gösteremeyen AK Parti’li Belediye Başkanları etkinlik alanında olmayışı gözlerden kaçmadı. Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in etkinliğe katılmaması dikkat çekti, Bir çok vatandaşın tepkisine neden oldu.

DÖRT GÜN BOYUNCA İSTANBUL YENİKAPI MALATYA TÜRKÜLERİYLE YANKILANDI

İlk iki günde Program sunumunu Radyo ve TV programcıları Yusuf Özpolat ve dj imparator yaparken, Kapanış programının sunuculuğunu ise radyo TV program yapımcısı Kara kız Özlem ve Turgut Ersekman yaptı. 4 gün boyunca sahne alan sanatçılar Mehmet Balaban, Songül Korkmaz, Ali aslan, Ebru Yaman, Fatoş Çal, Aziz Karataş, Hamit Ertaş, Fatoş Değer, Ali Sezer, Ogün Özkul, Mesut Salman, Ali Karakuş, Kamil Sarıgül, Fikret Kan, Mehmet Coskun, Mesut Kaplan, Apocan Demir, İbrahim Şahin, Yaşar Buğdaycı, Fehmi Günaydın, Yıldız Doğan, Kara Hasan, Mehmet Erdem, Bayram Poyraz, İbrahim Murat, Azdin Erdoğan, Malatyalı fatoş, Vahap Gültekin Malatyalı Fetih, Kemal Akdoğan, Ayhan Günbey, Nuri Akbudak, Bahattin Yılmazcan, Gülten Benek, Orhan Narinç, Özlem Özdemir, Ahmet Satılmış, Özlem Büyük, Muharrem Temiz, Emrah Bulut, Hasan Gökduman, Mehmet Kaya, İbrahim Güven, Hülya Evrensel, Sinem Önel, Nevzat Soydan, ve Ali Özel gibi sanatçılar türküleriyle renk kattılar. Festivalin son gününde Nevzat Soydan ve Ali Özel söylediği türküleriyle 7’den 70’e herkes halaylar çekerek doyasıya eğlendiler.MALATYALILAR İSTANBUL YENİKAPI’YA DAMGA VURDU Malatya’nın tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra Mastöb ve Makon tarafından yapılan hizmetler ve projeler katılımcılara aktardıklarını söyleyen Genel Başkan Nazife Özdemir, “Malatya dışında ikamet eden, Maalatya hasreti çeken hemşehrilerimizle bir araya gelerek dört gün kısa bir sürede olsa onları evlerinde hissetmelerini sağladık. Tüm Standımızda misafirlerimize dört gün boyunca yöresel ikramlarda bulunduk. Programa katılan Sanatçılarımız Malatya türküleri söyleyerek misafirlerimize yöresel müzik ziyafeti sundular. ÖZDEMİR. “TÜM KATILANLARA TEŞEKKÜR EDRİM” DEDİÖncelikle bu alan bize tahsis eden İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Stantlarımızı ziyaret eden Bakanlarımız Ticaret eski Bakanı Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere İstanbul vali yardımcısı Mustafa Kaya’ya, Milletvekillerimiz Malatya Milletvekili Sayın Veli Ağbaba’ya, İstanbul Eski Milletvekili Sayın Arzu Erdem’e, CHP İstanbul Milletvekili sayın Ali Gökçe’ye Belediye Başkanlarımız’a, Bürokratlarımız’a, Federasyon Başkanlarımız’a, Dernek Başkanlarımız’a, İstanbul ve diğer illerde gelen Gurbetçilerimize, Basın Mensuplarımıza Sanatçılarımıza ve Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Exi
Bir 10 kişi, haber odası ve yazı görseli olabilirf_JPEG_420
Bir 7 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir
Fotoğraf açıklaması yok.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.