Dolar 34,4841
Euro 36,3853
Altın 2.954,91
BİST 9.296,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

KADİR ŞEKER’İN ÖLÜM HABERİ MÜZİK CAMİASINI YASA BOĞDU

KADİR ŞEKER’İN ÖLÜM HABERİ MÜZİK CAMİASINI YASA BOĞDU
8 Mart 2023 07:33
879

Yüzlerce sanatçının albümünde müzik yönetmenliği yapan ünlü müzik Yönetmeni Kadir Şeker bu gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kadir Şeker’in vefatı Müzik camiasını yasa boğdu.

Bugüne kadar binden fazla albüme Müzik yönetmeni olarak imzasını atan Kadir Şeker, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Şeker’in vefat haberi, sanat dünyasını yasa boğdu.
Halk müziğinin değerli ozanlarından Aşık Abdullah Papur ve Aşık Mahzuni Şerif’in yanı sıra Ceylan, Hakkı Bulut, Fahrettin Karaardıç, Seyfi Doğanay, Kahtalı Mıçı, Güler Duman, İbrahim Erkal, İzzet Yıldızhan, Latif Doğan, Müslüm Gürses, Yunus Bülbül, Mahsun Kırmızıgül, Mehmet Balaman, Güler Işık, Dilber Ay, Nevzat Soydan, Şerif Kayran ve Ercan Papur gibi ünlü isimlerin albümlerinde yönetmenlik yapan Kadir Şeker bu gece Bağcıar’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

KADİR ŞEKER KİMDİR
25.02.1957 tarihinde Sinop’ta doğdu. Eğitime Sinop’ta başladı, İstanbul’da sırasıyla ilkokul, ortaokul, sanat meslek lisesi ve MEB’na bağlı Atatürk Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü bitirdi. 6 ay öğretmenlik yaptı.
1977-1980 döneminde keman, piyano ve şan eğitimi aldı. Ortaokul yıllarında bağlama çalmaya başlayan Kadir Şeker, Türk Folklor Kurumu’nda Mehmet Özbek, Arif Sağ ve Ömer Şan’dan nota ve bağlama dersleri aldı. Sahne çalışmalarına 1987’ye kadar bağlama çalarak devam eden Şeker, 1983 yılında profesyonel anlamda kaset yönetmenliği yapmaya başladı. O yıllarda elektro bağlamasıyla 4 adet kişisel albüm çıkarmıştır.

2006 yılında yapılan MESAM Genel Kurul Toplantısı’nda Teknik Bilim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Daha sonra 2008-2010 döneminde de Teknik Bilim Kurulu’nda görev almıştır.
Birçok sanatçının yetişmesine de emeği geçen Kadir Şeker; yönetmen olarak ve beste çalışmalarına kendine ait kayıt stüdyosunda devam etmekte idi. Unkapanı 6. Blokta ses kayıt stüdyosu bulunan ve Aynı zamanda MÜYORBİR Üyesi olan Kadir Şeker bu gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Haber: FERHAT CANBEY / İstanbul

Fotoğraf açıklaması yok.
Bir 3 kişi görseli olabilir
Fotoğraf açıklaması yok.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.