Dolar 34,2489
Euro 37,1037
Altın 3.008,01
BİST 8.741,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 19°C

MALATYALILAR  3-6 EKİM TARİHLERİ ARASINDA 7. MALATYA TANITIM GÜNLERİNDE BULUŞUYOR 

MALATYALILAR  3-6 EKİM TARİHLERİ ARASINDA 7. MALATYA TANITIM GÜNLERİNDE BULUŞUYOR 
24 Eylül 2024 01:09
152

Her yıl olduğu gibi bu yılda 7. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri 3-6 Ekim Tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında Muhteşem bir katılımla yapılması bekleniyor.

İstanbul’daki Malatya sivil Toplum kuruluşları tarafından Geleneksel hale getirilen ve her yıl olduğu gibi bu yılda 7. Düzenlenecek olan Malatya Tanıtım Günleri için Malatya Sivil Toplum Kuruluşları gün sayıyor.

Yenikapı Sahil Etkinlik alanında bu yıl 7. incisi düzenlenecek olan Malatya Tanıtım Günleri ve Malatya Hemşehri Buluşması 3,4,5,6 Ekim tarihleri arasında 4 gün boyunca festival tadından muhteşem programlarla devam edecek.

7. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri ve Malatya Hemşehri Buluşmasında Malatyanın yöresel yemekleri,  içli köfteden, Analı kızlısına,  yaprak sarmasından, Ayranlı çorbasına, dut pestilinden pekmezine, Gün kurusu kayısından diğer tüm Malatya ürünlerine kadar malatyanın tüm lezzetleri bu etkinlikte  yer alacak. Malatya’nın eşsiz güzelliklerinin yanı sıra  Malatyanın yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 7. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri ve Malatya Hemşehri Buluşmasında Malatya’nın ünlü sanatçıları da dört gün boyunca güzel türküleriyle etkinliğe renk katması gelen haberler arasında.

Etkinlik, MAKON Malatya Konfederasyonu ve MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği tarafından organize ediliyor. Etkinliğe Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yeşilyurt ve Yazıhan Tüm ilçe Belediyeleri ve Kaymakamlıkların katılması bekleniyor.

NAZİFE ÖZDEMİR, “BİZ HEP BİRLİKTE MALATYAYIZ”

Biz hep birlikte Malatya’yız” diyen  MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Başkanı Nazife özdemir “ 03-06 Ekim tarihleri arasında başta İstanbul olmak üzere dünyadaki tüm Malatyalı hemşerilerimizi İstanbul Yenikapı’daki bu etkinliğimize bekliyoruz”dedi.

OSMAN DURSUN, “KARDEŞLİK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ”

MAKON Malatya Konfederasyonu – MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkam yardımcısı ve aynı zamanda Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun ise “Dünya’ya örnek olan hemşerilerimiz ile , hoşgörü ve kardeşlik kültürümüzü, birlikte yaşamı paylaşan zengin ve köklü Malatya mozaiğini ulusal ve uluslararası platforma taşımak ve tanıtmak amacıyla tüm hemşerilerimizi düzenlemiş olduğumuz  bu etkinliğe davet ediyoruz” dedi..

Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar Günleri yapılacak Festival çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile 6 Ekim Pazar günü sona erecek. Festival boyunca Malatyalı sanatçılar çeşitli Konserler verecek. 

HABER FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.